Pracownicy

Pracownicy


Pracownicy

W zakładce "Pracownicy" możemy znaleźć listę pracowników, która prezentuje informacje o każdym z nich. Lista zawiera kilka kolumn, które dostarczają istotnych danych na temat pracowników.



Widok listy pracowników

 ID - jest to unikalny numer identyfikacyjny przypisany do każdego pracownika w systemie. Pozwala na jednoznaczną identyfikację każdego pracownika.
Imię, Nazwisko - wyświetlane imię i nazwisko każdego pracownika,
Rola - przedstawia rolę, jaką pracownik pełni w organizacji. Informuje o funkcji, stanowisku lub obszarze odpowiedzialności, związanym z danym pracownikiem.
Telefon - podany numer telefonu kontaktowego przypisany do danego pracownika. Ułatwia nawiązanie komunikacji telefonicznej w przypadku potrzeby kontaktu.
Email - zawiera adres e-mail przypisany do pracownika 
Akcje
  1. Ołówek to ikona edycji, która pozwala nam na wprowadzenie zmian w już istniejącym pracowniku. Klikając na nią przechodzimy do trybu edycji, gdzie możemy zmienić wcześniejsze dane.
  2. Kosz to ikona usuwania, która pozwala nam na trwałe usunięcie pracownika. Klikając na nią wyświetla się okno potwierdzenia usunięcia, gdzie musimy potwierdzić, że chcemy usunąć pracownika, a następnie kliknąć przycisk Tak.
Po usunięciu pracownika nie będzie możliwości jej przywrócenia, dlatego warto upewnić się, że chcemy ją usunąć przed kliknięciem w kosz.
W tej sekcji dostępne są również funkcje eksportuarchiwum oraz ustawień kolumn, które zostały dokładniej omówione w poprzednich artykułach.
Te narzędzia pozwalają na pobranie, przechowanie oraz ponowne wykorzystanie różnych informacji i ustawień.

Dzięki kolumnom na liście pracowników możliwa jest szybka identyfikacja każdego pracownika oraz zapoznać się z podstawowymi informacjami dotyczącymi ich roli, kontaktu telefonicznego i adresu e-mail. To ułatwia zarządzanie personelem i nawiązywanie komunikacji wewnątrz organizacji.

Dodaj pracownika



Podczas tworzenia nowego pracownika, należy podać następujące informacje: imię, nazwisko, numer telefonu oraz adres e-mail.
Rola, Marka - istnieje  możliwość przyporządkowania odpowiedniej roli oraz dostępu do konkretnej marki lub marek,
Stawka godzinowa - wprowadzenie stawki godzinowej jest opcjonalne,
Hasło, Powtórz hasło - wymagane jest ustawienie hasła oraz jego potwierdzenie,
Pracownik produkcyjny - zaznaczenie checkboxa  spowoduje przypisanie pracownika produkcyjnego do listy w ramach Caterings Flow.
Wyślij powiadomienie do pracownika jeśli są włączone oraz poprawnie skonfigurowane powiadomienia mailowe, zaznaczenie checkboxa Wyślij powiadomienie do pracownika automatycznie wysyła powiadomienie do pracownika
Zdjęcie - umożliwia przypisanie zdjęcia do profilu pracownika. Można to zrobić poprzez przesłanie pliku z obrazem, który zostanie przypisany do wybranego pracownika.

Po wypełnieniu wszystkich pól, wystarczy kliknąć przycisk   ZAPISZ  , aby utworzyć nowego pracownika.


    • Related Articles

    • Raport - Pracownicy

      Raport wskazuje ile czasu i nad czym pracownicy pracowali na kuchni, pakowni dań i toreb. Należy używać dodatkowego modułu Flow, który nie jest objęty wyceną i stąd też nie jest opisywany w specyfikacji.